More results for emdr

EMDR.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing afgekort EMDR is een therapie voor mensen met psychische klachten na een ongeval, na het krijgen van de diagnose van een ernstige ziekte, het moeten ondergaan van een ziekte, een ziekenhuisopname, een belastend onderzoek of een intensieve behandeling.
EMDR Volwassenen Mondriaan voor geestelijke gezondheidszorg.
Hierdoor zullen de herbelevingen afnemen. EMDR is effectief gebleken bij posttraumatische stressstoornis en andere psychische stoornissen waarbij traumatiserende ervaringen hebben bijgedragen aan het ontstaan dan wel toename van de klachten. Bij EMDR wordt u gevraagd terug te denken aan de traumatische gebeurtenis.
Cursussen per categorie EMDR.
EMDR FGzPt NIP KJ NVO OG VGCt Vereniging EMDR Nederland 4 dagen. Vervolgcursus EMDR Kind en Jeugd. Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing EMDR opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR, gericht op kinderen en jeugdigen.
EMDR voor Enkelvoudige traumabehandeling.
Wat is EMDR? Eye Movement Desensitization and Reprocessing EMDR is een therapie voor mensen die blijvend last ondervinden van de gevolgen van een ingrijpende ervaring, zoals een ongeval, misbruik of geweld. Aanvankelijk was EMDR bedoeld voor mensen met een Post Traumatische Stres stoornis PTSS, maar steeds vaker worden ook beladen beelden van mensen met paniek, psychosen en pijn hiermee behandeld.
Lievegoed EMDR/traumabehandeling.
EMDR maakt vaak onderdeel uit van een behandelplan. In het begin van een behandeling besteden we uitgebreid aandacht aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling nodig is en of we daarvoor EMDR kunnen gebruiken.
Prematurendag: Eye Movement Desensitization and Reprocessing EMDR.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing EMDR. bron: Vereniging EMDR Nederland. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, een vroeggeboorte, seksueel geweld of een geweldsincident.
EMDR Arkin BasisGGz.
EMDR is een afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapie voor mensen die een schokkende gebeurtenis trauma hebben meegemaakt, zoals een verkeersongeval, een overval of geweld. Ook bij mensen die in hun jeugd zijn gepest of verwaarloosd, kan EMDR goed helpen.
EMDR Ellen Burgers GZ-Psycholoog. EMDR Ellen Burgers GZ-Psycholoog.
De belangrijkste insteek van mij als EMDR therapeut is je te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR.
Over EMDR Psychologenpraktijk Ede.
Bij een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis zijn enkele sessies meestal voldoende om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Mocht u meer informatie wensen over EMDR, dan kunt u hier klikken voor een folder over EMDR. Heeft u nog vragen?
Wat is EMDR? Agressietraining.nl.
Hierbij veroorzaakt EMDR herkenbare veranderingen die ook na langere tijd blijven bestaan. De grootste kracht van EMDR is dat het de hersenen laat herstellen, in een tempo waarin het lichaam fysieke klachten geneest. Er bestaan inmiddels 17 gecontroleerde onderzoeken naar de effectiviteit van EMDR.

Contact Us